Atenció: l’exposició ha estat prorrogada fins el diumenge 31 d’agost.
Inauguració: dimecres 14 de maig a les 20.00h amb
—Jordi Tardà, propietari de la col·lecció
—Arcadi Calzada, president de Caixa Girona
“Tintín en el món d’Hergé” és una exposició organitzada conjuntament per l’Octubre CCC i la Fundació Caixa Girona que recull dibuixos, fotografies, llibres i altres originals al voltant del món del gran il·lustrador belga i de la seua creació més coneguda, Tintin, un dels personatges més universals de la història del còmic. Les creacions d’Hergé respiren dos elements bàsics per entendre l’art contemporani: el seu sentit transversal i la universalitat de la comunicació, el fet que els lectors de qualsevol lloc del món es puguen identificar amb els seus personatges, amb una trama on tan important és el que es diu com els suggeriments ocults. Tintin humanista, científic, polític, escriptor, artista, aventurer, navegant… Hi ha un Tintin per a cada lector i tots es troben en aquesta exposició, bastida a partir d’elements absolutament originals de la col·lecció de Jordi Tardà. Després d’haver estat visitada per més de 125.000 persones a Girona i més de 225.000 a Madrid, l’exposició didàctica TINTÍN EN EL MÓN D’HERGÉ – COL·LECCIÓ JORDI TARDÀ es presenta a València i es podrà visitar gratuïtament del 14 de maig fins el 27 de juliol.
L’exposició consta de més de 400 objectes originals provinents de la col·lecció de Jordi Tardà, perodista musical, novel·lista i “hergeòleg”, creador de les Fires del Disc i impulsor del futur Museu del Rock de Barcelona. L’exposició està dividida en dues parts: “L’obra principal: Tintín” i “L’altre univers d’Hergé”. En la primera es repassa cronològicament la creació del personatge de Tintin (incloent-hi els inèdits “Tintin i Thermozero” i “Dupond et Dupont Detectives”, els llibres que consultà Hergè, maquetes, les publicacions prèvies, les edicions originals o el llibre dedicat al rei Balduí o el signat pels astronautes de l’Apollo XI, etc). En la segona part s’estudia l’univers d’Hergé com a dibuixant i publicista, portadista de llibres, postals, cartes als lectors…
A més a més, l’exposició estrena a València peces que mai no han estat exposades anteriorment, com per exemple:
—Primer treball d’Hergé per a l’Estat Espanyol: el 1958 va voler dibuixar personalment el títol del primer llibre publicat aquí, “El Ceptre d’Ottokar”
—El llibre que Hergé utilitzà per a crear el vaixell de “El secret de l’Unicorni” (l’original, el que va consultar el propi Hergé)
—Els dibuixos preparatoris per a “Tintin al Tíbet”, esboços, anotacions, estudis dels personatges…
—Els dibuixos a llapis per a “Tintin i els Pícaros”, els que refusà, els que anaren a parar a la brossa …rescatats ara en exclusiva per a València
—Els retrats de la seua primera dona, Germaine Kieckens, a llapis i aquarel·la, de caràcter absolutament familiar, mai no vistos en públic.