Mural Sonor. Acció Cultural prepara la gran antologia de la música en valencià

Mural Sonor. Acció Cultural prepara la gran antologia de la música en valencià

Acció Cultural del País Valencià llança un quàdruple disc amb cançons emblemàtiques revisitades per grans noms de l’escena actual.

CINQUANTA ANYS DE TASCA PER LA LLENGUA I LA CULTURA

En 1971 va nàixer Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per a promocionar la llengua i la cultura. La decidida vocació i tasca incansable de les persones que fundaren l’entitat i de tantes altres que les han seguit, ens han permés obrir camins, sumar voluntats i establir-nos com a referent en diversos àmbits de la cultura. L’escena musical n’és un: en els concursos, festivals i incomptables concerts organitzats per ACPV, han sorgit o s’han consolidat algunes de les nostres bandes i solistes més rellevants de les últimes dècades.

Per això, ara que complim cinquanta anys, volem celebrar el camí recorregut i el futur esperançador. I volem fer-ho amb ambició: reunint grans veus que canten en valencià, conformant un llegat musical que rendisca tribut a qui va obrir el camí i, alhora, desperte la fam de música i de cultura de noves generacions.

Eixe llegat és Mural Sonor.

MÉS DE CINQUANTA CANÇONS, MÉS DE CINQUANTA VEUS

Mural Sonor és un repàs a tota la música feta en valencià, des dels inicis fins a l’actualitat. Més de cinquanta cançons dividides en quatre àlbums, agrupades per estils, conformaran una col·lecció transversal que il·lustrarà, amb una perspectiva històrica, la riquesa de la nostra música. Mai fins ara s’ha fet un recopilatori d’aquestes dimensions. Mai fins ara tants referents de la nostra escena s’havien implicat en un projecte col·lectiu.

Cada disc representarà un dels quatres pilars sobre els quals ha crescut la música al País Valencià: ARREL, la música tradicional; CARRER, la música festiva; PELL, la cançó i VETES, el pop-rock. Cadascun dels àlbums estarà conduït i produït per figures fonamentals del nostre panorama, que aportaran la seua visió autoral i n’harmonitzaran el conjunt. Alhora, desenes d’artistes s’incorporaran al projecte interpretant o arranjant la multitud d’obres que formen aquesta col·lecció.

Descobreix el projecte complet i tots els que hi intervenen i participa en el VERKAMI per fer-lo possible.

Logotip commemoratiu dels 50 anys d’ACPV, dissenyat per Andrea Alfaro, néta de l’escultor Andreu Alfaro, autor del logotip original



Cartell commemoratiu del 50é aniversari, disseny de Toni Payà a partir d’obres d’Andreu Alfaro i Josep Renau, dos dels membres fundadors d’ACPV)

AMB EL SUPORT DE