Taller Tècniques del Present

Taller Tècniques del Present

TÈCNIQUES DEL PRESENT, de l’”exposició” a l’altre al “vestigi” documental.
[Crítica de la (re)presentació en el multimèdia per a una ètica demòcrata en el camp del documental i de l’art contemporani]

Laboratori 20 ESPEJOS SUCEDEN – Tallers

TALLER. (Aproximació general al pensament, al procés de treball i a la producció audiovisual en el projecte 20 ESPEJOS SUCEDEN)

+ INFO
https://alfonsolegaz.tumblr.com/20.MIRRORS.HAPPEN

EL TALLER (la seua pràctica i sentit)
A què podem anomenar Tècniques del Present? No és el present un assumpte impossible, mòbil, inaprehensible? ¿I quines conseqüències té estar “exposat” davant els altres en el nostre present tècnic-digital? ¿L’audiovisual, amplia o redueix la nostra existència? ¿Un pensament sobre el judici social d’un desconegut, podria ser pintat? ¿i com dir el procés d’aquesta pintura amb una càmera de vídeo? Són interrogants plantejats en una experiència artística de gairebé 5 anys, en què els seus autors van abandonar els seus espais de confort reunint la seua producció per a treballar sobre una ètica de la representació en mitjans visuals com la cinematografia documental, la pintura, la fotografia, les intervencions de l’ espai públic amb cossos o enfrontant la naturalesa d’un mitjà a les possibilitats i limitacions d’un altre, tractant consensos i homogeneïtzació social, pensament i viatge com a obra, interactuant en societats humils i grans institucions públiques entre València, Munic, Egina i Estrasburg. Al taller es tractaran les bases conceptuals, dispositius i procediments duts a terme pels seus autors a través dels diferents mitjans visuals utilitzats en aquest extens projecte multimèdia. El seu disseny, la seua anticipació i la seua incertesa. Com es va entrar en contacte amb comunitats desconegudes d’altres països i com es va treballar amb elles; com es va atendre el pensament del filòsof francès Jean-Luc Nancy, i la trobada amb ell a sa casa d’Estrasburg; com es van abordar els llargmetratges documentals i com es va plantejar la instància de presentació en sala, a València i a Madrid. Assajarem un espai en-comú entre tots els participants per abordar interrogants que formula avui la representació audiovisual, i per comprendre què suposa la “posada en el món del que no té lloc en el món”.

20 ESPEJOS SUCEDEN és un projecte d’art processual multidisciplinari iniciat el 2015 per Alfonso Legaz i Andrea Garay, que treballa amb les restes de l’experiència de comunitat, el sentit de l’ésser en-comú i la comunicació, mitjançant l’acte d’”exposició” de l’ individu davant els altres. Investiga des de la idea de comunitat deconstruïda pel filòsof francès Jean-Luc Nancy en la seua obra La comunidad desobrada (2001). Es posiciona en la crítica a les estètiques visuals homogeneïtzants, interpel·lant políticament des de la seua pròpia experiència de producció performativa. Amb producció a Espanya, Alemanya, Grècia i França, i participació directa de Jean-Luc Nancy, interconnecta dues societats mediterrànies, el Districte Ciutat Vella, a València, i Egina, illa grega situada al Golf Sarònic, al Mar Egeu.

OPCIONAL: SEGUIMENT ANUAL DE PROJECTES AMB EXPOSICIÓ
Els assistents que vulguen inscriure’s perquè se’ls acompanye mitjançant tutories trimestrals d’un projecte visual documental ja iniciat, o abordable després de la realització del taller, podran optar a la finalització d’aquest taller. Els work in progress seran presentats un any més tard en OCCC.
Tutor de projectes a 20 ESPEJOS SUCEDEN: Alfonso Legaz.

A QUI VA DIRIGIT AQUEST TALLER
Estudiants: Belles Arts, Arts i Oficis, Fotografia, Comunicació Audiovisual, Cinematografia, Filosofia i persones autodidactes amb alfabetització visual i passió pel visual, la producció artística i els nous mitjans.
Professionals: Artistes visuals, fotògrafs, videogràfics, fotoperiodistes, investigadors en Arts Visuals, professorat de mitjans de reproducció tècnica, llicenciats en Humanitats, Història de l’Art, i persones en general amb formació en Estètica.

INSCRIPCIÓ
Places limitades.
Amb totes les mesures higièniques adients. Espai amb ventilació (aula situada a l’àtic del centre).
Inscriu-te i envia’ns un comentari sobre la teua motivació a participar al correu electrònic [email protected]. Rebràs el pla de continguts.

CALENDARI
►Divendres 29 de gener (18:00 – 20:45h). Impartit per Alfonso Legaz.
►Dissabte 30 de gener (10:00 – 14:00h). Impartit per Alfonso Legaz i Andrea Garay
►Divendres 5 de febrer (18:00 – 20:45h). Impartit per Alfonso Legaz
►Dissabte 6 de febrer (10:00 – 14:00h). Impartit per Alfonso Legaz

PREU: 150 €

______________________________________________________________
• 20 ESPEJOS SUCEDEN (2020), és un projecte d’Alfonso Legaz i Andrea Garay presentat a València i Madrid durant el 2020 amb suport d’Octubre Centre de Cultura Contemporània, Ajuntament d’Egina (Grècia) i Ministeri de Cultura i Esports de la República Hel·lènica.

AMB EL SUPORT DE