Presentem el documental Honeyland, de Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov

Presentem el documental Honeyland, de Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov

En una regió remota i muntanyosa dels Balcans, l’Hatidze Muratova viu amb la seva mare malalta en un poblet sense carreteres, ni electricitat ni aigua corrent. Ella es dedica a criar colònies d’abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, el preuat líquid que produeixen no s’esgota mai.

Un retrat colpidor sobre la desaparició d’una forma de vida, que alhora evidencia el fràgil equilibri entre humanitat i naturalesa a través de la mirada d’una dona resilient i extraordinària.

 

Tamara Kotevska (Prilep, 1993) és directora de cinema graduada a la Facultat d’Arts Dramàtiques de Skopje amb més de cinc anys d’experiència en la realització de pel·lícules documentals i de ficció. Va guanyar el premi a la Millor Pel·lícula Balcànica al Tirana International Documentary Film Festival amb el seu projecte titulat Studants i ha participat com a guionista i codirectora en el documental Lake of Apples (2017).

 

Ljubomir Stefanov (Skopje, 1975) és director de cinema amb més de vint anys d’experiència en la producció de campanyes de comunicació i documentals relacionats amb temes ambientals i desenvolupament humà. Ha treballat per a clients com agències de l’ONU, Euronatur o Swisscontact. La seva filmografia inclou The Noisy Neighbours (2005) i Lake of Apples (2017), aquest últim codirigit amb Tamara Kotevska i guardonat amb el Prix de l’Environnement a l’International Nature Namur Festival (França, 2017), el Premi Perseus al T-Festival (República Txeca, 2017) i la menció honorífica al Festival d’Innsbruck (Àustria, 2017).

 
Cicle “Acció Documental +” organitzat per ACICOM i ACPV.
DocsBarcelona / El documental del mes.
Dimecres 23 de setembre de 2020 a les 18.00h.
VO subtitulada en català.
ASSISTÈNCIA exclusivament prèvia inscripció a través d’aquest formulari (taquilla inversa)

Més informació.

AMB EL SUPORT DE