Presentació del cartell oficial de la 8a edició de Mostra Viva del Mediterrani

Presentació del cartell oficial de la 8a edició de Mostra Viva del Mediterrani

El passat 2 de juliol es va presentar al Centre del Carme de València el cartell oficial de la propera edició de Mostra Viva del Mediterrani, obra del dissenyador valencià Xavier Mestre.

En les pròpies paraules de Mestre: “L’obra té nivells diferents. D’una banda, vol enaltir la Mediterrània com un element unificador i de cohesió, i d’aquí la decisió d’eliminar els noms dels països, encara que la pretensió era la de mantenir l’aspecte de mapa; de l’altra, m’interessava la imatge dels antics plànols dels anys 30 del segle XX, on es representava la conca mediterrània com un lloc idíl·lic. No obstant això, era necessari respondre a aquesta visió utòpica d’alguna manera, ja que realment hi ha molts problemes que necessiten ser tractats, com poden ser la contaminació de les aigües o el drama de la migració”.

“Des d’un punt de vista cultural, també assistim a una occidentalització creixent de la cultura mediterrània, fet que difumina les característiques socials i polítiques dels territoris banyats per la Mediterrània, cosa que ve representada en l’obra per les onades que deformen el seu perfil”, va concloure el dissenyador, natural d’Alboraia i fill de l’artista de la ceràmica Enric Mestre.

D’altra banda, Mostra Viva comptarà enguany amb el suport de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània. Així ho va anunciar el president d’honor de l’organització, Vicent Garcés, durant la presentació de la imatge oficial per al 2020. L’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània (PAM per les seues sigles en anglès) és un fòrum internacional on representants dels parlaments de 29 països de la zona euro-mediterrània debaten amb l’objectiu de millorar les condicions socials, econòmiques i culturals de la ciutadania en un ambient de pau i llibertat. Per a Garcés, “això dota de legitimitat democràtica en el marc Mediterrani a Mostra Viva i aprofundeix en la internacionalització del certamen”.

Cristina Barbero, nova coordinadora general de l’organització, no va voler deixar passar l’ocasió d’agrair la col·laboració d’institucions com l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, la Nau, el MuVIM o el mateix Centre del Carme, on s’ha presentat el nou cartell.

Per acabar, Maria Colomer, presidenta de Mostra Viva, va destacar que tot i les limitacions establertes arran de la pandèmia de la Covid-19, la trobada “seguirà apostant pels espectacles en viu”, tot i que va reconèixer l’existència d’”un pla B, a l’espera de veure com es desenvolupen els esdeveniments”.

El certamen tindrà lloc de l’1 al 18 d’octubre i moltes de les activitats es desenvoluparan a l’Octubre CCC.

AMB EL SUPORT DE