Estrena a València del documental Overseas, de Sung-A Yoon

Estrena a València del documental Overseas, de Sung-A Yoon

Overseas és un impressionant retrat de la dura realitat, sovint invisibilitzada, que viuen les treballadores domèstiques filipines a l’estranger. Una pel·lícula que han titllat de “fonamental, imprescindible i necessària”, però que alhora també és un crit en favor de l’amistat i del suport mutu d’un col·lectiu que resisteix estoicament a una de les noves formes de l’esclavitud moderna.

Aquest dimecres 9 de desembre arriba a la nostra sala Overseas, una pel·lícula impactant que retrata des de dins una escola per a empleades domèstiques, on un grup de noies es prepara per ser treballadores a l’estranger, on sovint queden desprotegides i sense poder veure durant molt de temps a la família i els fills.

“Mai ploreu davant dels vostres caps!”, diu una instructora a les seves alumnes, “és una mostra de debilitat. I els filipins no som febles!”. Així entrenen a les noies que seran les properes treballadores domèstiques filipines a l’estranger, també conegudes com a OFW (Overseas Filipino Workers).

La directora Sung-A Yoon parla sobre el documental:


Cicle “Acció Documental +” organitzat per ACICOM i ACPV. DocsBarcelona / El documental del mes.

Col·loqui posterior amb María Carmen Jiménez (responsable de CCOO – Treballadores de la Llar), Emelinda Tuazon (extreballadora de la llar) i Ángela Jurado (Associació Por ti Mujer).

ASSISTÈNCIA exclusivament prèvia inscripció a través d’aquest formulari (taquilla inversa)

AMB EL SUPORT DE