VLC NEGRA 2016

VLC NEGRA 2016


Divendres 6 de maig arrenca la quarta edició del Festival de Gènere Negre de València, Serà a les 19.00h., a la Sala Russafa, amb una conferència de l’escriptor italià Antonio Manzini, per continuar després amb un homenatge al valencià Rafael Chirbes de la mà de Mikel Labastida i Xavier Aliaga, homenatge que conclourà amb el lliurament a Chirbes, a títol pòstum, del Premi “Francisco González Ledesma” creat per a premiar la carrera dels millors autors del gènere.
El festival seguirà fins al diumenge 15 de maig amb trobades (a la mateixa sala Russafa, l’Octubre CCC, la Fundació Bancaixa, la llibreria Bartleby, l’FNAC, etc.), bibliofòrums a diverses biblioteques de la ciutat, un cicle de cinema a la Filmoteca, un circuit musical (a sales com La Edad de Oro, Cafè Rialto, Black Note…), un cicle de teatre a la sala Russafa, tallers, còmic i activitats infantils…


Rafael Chirbes, a qui se li atorga, a títol pòstum, el Premi “Francisco González Ledesma” (foto: Viquipèdia)
Durant el festival es lliuraran també el Premi de Novel·la VLCnegra, el premi de curts #60EnNegro i el premi de microrelats #140tirs.
Seran més de 60 autors i especialistes en el gènere els que participaran en el festival. Noms com els dels ja esmentats Antonio Manzini, Xavier Aliaga o Mikel Labastida i també Pierre Lemaitre, Lorenzo Silva, Rosa Montero, Joan Llinares, Álvaro Pons, Eugenio Viñas, Rodrigo Cortés, Anna Moner, Esperança Camps, Carlos Aimeur, Alfons García, Estefanía Navarrete, Jordi de Manuel, etc.
Per segon any, l’Octubre CCC i la llibreria 3i4 se sumen a la celebració del festival VLCnegra amb activitats relacionades tant amb la literatura com amb el cinema. A banda de les conferències i taules rodones, també serà l’Octubre CCC la seu on es lliurarà el premi del III Certamen de Curts #60EnNegro.
Activitats que es realitzen a l’Octubre CCC:
Dimarts 10 de maig
19:00h. 30 Aniversari Edicions Bromera
Amb Anna Moner i Silvestre Vilaplana. Presenta: Xavier Aliaga.
Celebrarem com mereix els 30 anys d’una gran editorial.
20:00h. “Més enllà de l’excel·lència. La novel·la negra a casa nostra”
Amb Salvador Company, Jordi de Manuel i Josep Lluís Roig. Presenta: Sebastià Bennasar.
La novel·la escrita en la nostra llengua. Debatrem què és i a on va.
Dijous 12 de maig
19:00h. “Introducció al cinema Polar Francès”
Amb Daniel Gascó.
Com a suport al cicle de cinema, en la xarrada definirem aquest subgènere del cinema nascut a França i la seua relació amb la literatura noir.
20:00h. “Thriller o l’art de la incertesa”
Amb Rodrigo Cortés. Presenta: Pau Gómez.
Alfred Hitchcock va seure las bases del suspense des del cinema i la televisió: discutirem la seua influència en las pel·lícules i sèries que han marcat la trajectòria del gènere.
21:00h. Projecció dels finalistes i lliurament del Premi #60EnNegro.
Procedirem a projectar els cinc finalistes del nostre concurs de curtmetratges i a desvetlar el guanyador.

AMB EL SUPORT DE