Recomanem: Pere Portabella a l’EACC de Castelló.

Recomanem: Pere Portabella a l’EACC de Castelló.


Els propers 19 i 21 d´abril, dins del cicle espaicinema, comissariat per Rafael Menezo Rozalen i organitzat en col·laboració amb l’Associació d’Amics de l’Espai, tindrà lloc a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC) la projecció de la pel·lícula Informe general II. El nuevo rapto de Europa, la pel·lícula més recent de Pere Portabella. La cinta tracta la dimensió política, econòmica, social i ecològica de la crisi des de la perspectiva de les xarxes i de la cultura. Informe general II dialoga amb una nova versió restaurada de la pel·lícula que constitueix el seu precedent, Informe general sobre algunas cuestiones de interés para una proyección pública.


Informe general II reacciona davant d’un altre moment històric també accelerat, trastornat i urgent, en què el mapa de polítics i institucions naixents en 1976 ha estat desplaçat per un diagrama de nodes múltiples, oberts i canviants. ¿Com es reorganitza aquesta nova societat civil per a recuperar la funció instituent i transformadora de la política? De quina manera responen les institucions a aquest desafiament? Com connecta i dialoga el cine amb aquests nous processos?
Informe general II defèn la funció de la cultura com a espai per a interrogar el present i el paper del museu també com a institució pública en la seua condició d’espai de dissensió i imaginació crítica des de la qual pensar quins són els nostres «relats», heretats i pròxims, i quin tipus de subjecte pot apropiar-se d’aquestes narracions i projectar-les cap al futur. La ciència, els col·lectius ciutadans, els moviments de base i les xarxes complementen la institució cultural, dibuixant un panorama d’incertesa que la pel·lícula de Portabella mostra i, al mateix temps, qüestiona.
Després de la projecció del 21 d’abril tindrà lloc un col·loqui amb Pere Portabella realitzador de la pel·lícula.

(foto de capçalera: Elisabeth Magre, El Punt / Avui)

AMB EL SUPORT DE