Art i literatura. Glossari infidel d’imatges. Carles Mondrià il·lustra Gerard Vergés.

Art i literatura. Glossari infidel d’imatges. Carles Mondrià il·lustra Gerard Vergés.


Inauguració: divendres 24 de juny a les 19.30h. L’exposició es podrà visitar fins al 24 de juliol.
Aquesta exposició, que barreja literatura i art, s’apropia d’aquests dos vessants de l’expressió per crear un sol projecte, la poesia de Gerard Vergés il·lustrada per Carles Mondrià i feta llibre.


A la sala de l’Octubre CCC podrem veure el treball realitzat per Mondrià inspirat en els versos de Vergés, obres creades sota el domini de l’erotisme i la força de la poesia. I que ens mostra, mitjançant la seva obra, com els sentits s’obrin pas a la plàstica de l’artista, el cos, com a suport i memòria del fet viscut, del fet sentit, ens evoca i pren forma per a recordar-nos que l’art esdevé en allò més fons que l’ésser humà pot esbrinar, el plaer. El plaer dels sentits, tant sigui el d’escoltar, el de sentir, el de tocar, el de provar o, el més fetitxista, el de mirar.

D’altra banda a més de la presentació del llibre que tindrà lloc a la inauguració, també podrem veure acompanyant al Glossari d’imatges infidels, altres sèries de l’artista, com Aesopi Phrygis fabellae, i una curada selecció dels seus dibuixos, tots ells fets amb precisió i detall. Emprant sols el paper i grafit, l’artista ens endinsa en el seu univers particular i hiperrealista.

Pablo Olcina (co-curador de l’exposició)


Carles Mondrià (Carcaixent, 1984) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, i va cursar el Màster en Producció Artística a la mateixa institució, desplegant ja, en aquests períodes de formació, una proposta gràfica al voltant del dibuix i les seues possibilitats evocadores dins d’un característic hiperrealisme màgic, subtil i personal. Actualment, el treball creatiu a través de sèries conceptuals guia els seus últims camins investigadors, on el quefer pictòric obre també nous itineraris sense deixar d’aprofundir en el mon del dibuix, i que el va portar a ser finalista del Premi de Dibuix de la Fundació Güell.

AMB EL SUPORT DE