activitats

26.05.2020

Exposicions

Des del 24.06.2016 fins al 23.07.2016

Art i Literatura. Glossari infidel d’imatges

Sala d'exposicions


Carles Mondrià il·lustra Gerard Vergés


Inauguració: divendres 24 de juny a les 19.30h.

La inauguració inclou la presentació del llibre El Jardí de les Delícies de Gerard Vergés (Arola Editors), amb les intervencions d'Alfred Arola, Begonya Pozo, Carles Mondrià i Ricard Silvestre.

El poder evocador de les paraules i la seua lectura per part de les noves generacions d'artistes valencians, posen de manifest els vincles entre l’Art i la Literatura. En aquesta ocasió, la primera en la qual es desenvolupa el Conveni subscrit entre el Centre de Documentació d’Art Valencià Contemporani “Romà de la Calle” (CDAVC) de la Universitat de València i Arola Editors, el minuciós i màgic treball de l’artista Carles Mondrià s’implica dins l'univers literari i humanista que el poeta Gerard Vergés va concebre al voltant del Jardí de les Delícies del pintor Hyeronimus Bosch (El Bosch). Amb aquest títol, es publicarà el llibre de Vergés il·lustrat amb les imatges de Mondrià, que conformen un cos i una nova perspectiva dins el conjunt del seu treball, també exposat a les sales de l’OCCC.

Freqüentar els mots d’autors a través de la mirada dels artistes que viuen i treballen al País Valencià, permet ampliar l’espai d’una cultura compartida, planteja crear complicitats intel·lectuals i creatives, i ofereix també una via investigadora i de pràctiques als alumnes de la Universitat de València mitjançant les tasques de curadoria.

Curadors:
Ricard Silvestre
Pablo Olcina

Colaboradors:
Centre de Documentació d’Art Valencià Contemporani “Romà de la Calle” (CDAVC). IUCIE. Universitat de València
Arola Editors
Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC)
Aula de Poesia. Universitat de València.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99