VLC Negra en marxa!

VLC Negra en marxa!

Cartell festival VLC Negra 2015
Demà dijous 7 de maig s’inicia la tercera edició del festival VLC Negra, en el qual l’Octubre CCC participa per primera vegada. Fins al 17 de maig seran deu dies d’activitats a tota la ciutat de València: conferències, trobades d’escriptors, projeccions cinematogràfiques, concerts, exposicions, lectures, etc. etc., tot al voltant del gènere negre, un gènere que transcendeix els límits estrictament literaris o cinematogràfics per a convertir-se en una eina de primera importància en l’estudi i la comprensió de la nostra societat.
Escriptors VLC Negra 2015
Anna Moner, Ferran Torrent, Yasmina Khadra, Rosa Ribas, Carlos Aimeur, Dolores Redondo, Emili Piera i Rafa Melero participen en el festival de gènere negre VLC Negra, del 7 al 17 de maig de 2015.

El divendres 8 de maig i a la Sala Russafa es lliurarà el primer premi “Francisco González Ledesma”, creat per premiar la carrera dels millors autors del país o internacionals. És un gran encert haver dedicat aquest premi al recentment desaparegut escriptor Paco González Ledesma, un mestre de mestres, amb qui hem pogut resseguir la Barcelona més inquietant de la mà del seu extraordinari personatge Méndez.
FranciscoGonzalezLedesma_FotoPRATSiCAMPS (2)
Paco González Ledesma en la que va ser la seua darrera intervenció pública, a l’Octubre CCC, l’any 2010.
I és un encert també que aquest primer premi siga atorgat a un altre mestre de mestres, el també barceloní Andreu Martin, autor prolífic que ha rebut tres vegades el premi Hammet de l’Associació Internacional d’Escriptors Policíacs, a més del premi Calvalho rebut el 2011 al festival BCNegra.
AndreuMartin-CarlesQuilez_FotoPRATSiCAMPS (2)m
Andreu Martin (a la dreta) a l’Octubre CCC en el mateix Encontre d’Escriptors de novel·la negra celebrat l’any 2010. En la foto l’acompanya el també escriptor Carles Quílez.
Quant a al participació de l’Octubre CCC, concentrem les nostres activitats el dimarts 12 de maig amb el següent programa:
–18.30h. Les fronteres de la negror
Amb Juli Alandes, Anna Moner i Rafael Melero.
Per què ens atrau creuar els límits? Per què a aquests novel·listes els agrada fer-ho? Tres autors d’obra molt diferent ens parlaran d’açò.
–19.30h. La novel·la negra heterodoxa
Amb Xavier Aliaga, Sebastià Bennasar i Emili Piera.
Tres autors gens ortodoxos debatran fins a quin punt la novel·la negra ha de ser heterodoxa, si les seues pròpies obres ho són o si, fins i tot, ells poden arribar a ser-ho.
…i, a més, per la nit, al Cafè Lisboa:
–23.00 h. La fera al Lisboa
Tertúlia amb escriptors de novel·la negra que inclourà l’actuació de Manela Alandes, que estrenarà una cançó composada amb frases assassines de diversos escriptors (Organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Octubre CCC i el Cafè Lisboa).
TAULA_FotoPRATSiCAMPS (2)m
Xavier Aliaga, Juli Alandes i Sebastià Bennasar en una taula rodona de l’Encontre d’Escriptors “Novel·la negra, novel·la social” celebrat a l’Octubre CCC l’any 2010. Els acompanya (a l’esquerra) el llibreter Paco Camarasa.
Descarrega’t el pdf amb la programació completa de VLC Negra.

AMB EL SUPORT DE