Recomanem: Quaramba!

Recomanem: Quaramba!

Quaramba!
A la sala Plutón el dissabte 18 d’abril a les 20.30h
Reinauguració de la sala Plutón de València, un espai híbrid dedicat a la investigació artística i el desenvolupament creatiu que en el passat ja va col·laborar en diverses activitats de l’Octubre CCC.
Per aquesta ocasió especial presenten Quaramba!, el projecte d’improvisació musical integrat per Bartomeu Ferrando (veu), Josep Lluís Galiana (saxos), Avelino Saavedra (bateria i pedals d’efectes) i Truna (violoncel + maleta màgica), quatre dels artistes contemporanis valencians amb més projecció dins del món de la improvisació i la música avançada i que, en conjunt o en solitari, ja han actuat diverses vegades a l’Octubre CCC.
El seu nou projecte conjunt Quaramba! tracta d’una música sense cap estructura prèvia. D’una música que té les seues arrels en allò visceral i intuïtiu. D’una música de vent, de corda, de percussió i de veu. Una veu que parla cap enrere i intenta captar el primitivisme originari de la parla, embolicant-se amb sons i sorolls articulats, no sotmesos a cap ordre rígid, dins d’una música que s’organitza sobre la base de l’escolta atenta a allò que l’altre fa. Escoltar atentament exigeix estar situat de ple en l’instant present. Escoltar atentament conté la capacitat d’escolta de la pròpia pulsió interna. Però per improvisar no n’hi a prou amb saber escoltar. Cal construir a l’instant, sobre la base de l’escolta de l’altre, la teua pròpia grafia, amb capacitat per articular-se amb la forma proposada per l’altre. Kandinsky deia que la improvisació es relacionava amb la interioritat i amb l’espontaneïtat. Tant una com l’altra són aquí precises. La primera facilita la troballa, mentre que la segona aporta construccions sorprenents.

AMB EL SUPORT DE