Recomanem: festival Volumens

Recomanem: festival Volumens

Cartell del festival Volumens 2015 València
Al MuVIM, dies 6 i 7 de març.
Sota el nom de Festival Internacional d’Exploració Àudio & Visual VOlumens 2015 s’enceta un nou projecte a la ciutat de València. Acollit i coproduït pel Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat, els dies 6 i 7 de març passaran pels seus diversos espais un conjunt d’artistes, músics i videocreadors que eleven l’experimentació i la investigació audiovisual a la categoria d’art.
El festival està dirigit per Antonio J. Albertos, un vell conegut de l’Octubre CCC, on va coordinar el cicle s0n1v1s10 d’experimentació audiovisual entre 2007 i 2011. A l’equip de producció l’acompanya també Rubén García, qui va dirigir al nostre centre el cicle (((vibra))) d’electrònica experimental (2006-2011).
Novi_sad©saul_tiff
Participaran més de trenta artistes i d’entre les actuacions internacionals destaca, per exemple, la que realitzaran conjuntament Novi_sad i Ryoichi Kurokawa. El primer, de nom real Thanassis Kaproulias, és un grec que explora el so com a sensació, separant les seues propietats físiques per descobrir la seua relació amb la percepció humana. El set visual anirà a càrrec de japonès Kurokawa conegut especialment per les seues actuacions a la Tate Modern, el Sónar o la Biennal de Venècia.

Parhelia_Live_pprudence
L’anglès Paul Prudence és famós pels seus treballs en entorns algorítmics i generatius. Presentarà el show “Chromophore”, en el qual utilitza comunicació bidireccional entre àudio i vídeo per a crear modalitats de so, color i forma. En un altre moment del festival, Prudence realitzarà també una sessió conjunta amb el madrileny Francisco López, una de les principals figures de l’art sonor i la música experimental i director i comissari de la fonoteca SONM.
live @ Sto¦êrung festival- photo by MA Ruiz-®2014 Sto¦êrung
Per la seua banda, Barbara Ellison és una artista sonora, audiovisual i compositora irlandesa que viu als Països Baixos. Fascinada pels efectes fisiològics i perceptuals del so en el cos i la ment, treballa amb artistes en viu, amb objectes amplificats, amb electrònica, amb instruments “preparats” i amb enregistraments de camp amb configuracions específiques per a cada lloc.
Nacho Marco
Quant a la participació valenciana –i a banda de veterans de l’escena electrònica com Fran Campos, Xino Dj, Andrés Llatas o Cristian G. Martí— destaca Nacho Marco, creador del segell Loudeast, remixer de Shakira, Groove Armada i Paul Hardcastle, entre altres. Presentarà en directe la seua nova sèrie d’EPs “Warm Trax” (volums 1 i 2) que apareixeran a Ovum Recordings, el prestigiós label de Josh Wink. I, a més, ho farà estrenant el seu Live AV Show amb els també valencians Leds Visuals.
El festival inclou també una sèrie de tallers per a xiquets i una festa nocturna a l’ExpoHotel.

AMB EL SUPORT DE