Quart curs d'història del cinema

Quart curs d'història del cinema

Amarcord
Vivim a una societat essencialment audiovisual. Tota la informació a la qual accedim diàriament es basa en uns codis formals i estètics que s’han anat assentant al llarg de les dècades. És evident que el cinema, com a mitjà de masses, ha esdevingut el pilar fonamental de tot això. Les seues característiques industrials han marcat l’esdevenidor tècnic de la societat contemporània i, alhora, els trets estètics i ideològics que ha anat exhibint al llarg dels anys han resultat transcendentals en el moment d’establir els paràmetres conceptuals de la societat. Tant pel que fa al seu vessant més intel·lectual com, sobretot, al més popular.

Citizen Kane
Davant d’això, conèixer la Història del Cinema esdevé un element importantíssim per a assimilar no pocs dels aspectes que ens envolten diàriament. De la mateixa manera, la seua importància artística representa un terreny tan apassionant com, paradoxalment, poc conegut o estudiat dins dels programes docents. Inclús en matèries tan íntimament relacionades com la Comunicació Audiovisual o la Història de l’Art, simplement, és una assignatura optativa.
Per tot el que s´exposa, aquest curs de 120 hores lectives pretén posar remei en aquesta situació, oferint a l’alumne una panoràmica rigorosa i efectiva de la història cinematogràfica des dels seus orígens fins als moviments més importants dels últims anys. Un primer capbussó en les procel·loses aigües d’un art en contínua evolució.
Star Wars
El curs que ofereix l’Octubre CCC tindrà lloc tots els divendres per la vesprada, des del 25 de setembre de 2015 al 24 de juny de 2016. Els professors, com en anys anteriors, són l’escriptor i crític cinematogràfic Ramon Alfonso (amb llibres publicats sobre Tarantino, Dario Argento, Orson Welles o la monografia que està preparant a hores d’ara sobre George Lucas) i Joaquín Vallet, també escriptor i crític (obres sobre Joseph Losey, Terence Fisher, John Carpenter, el cinema de terror…), que a més és director de diversos curtmetratges premiats a festivals com el Tirant o Cinema Jove.
El preu de matrícula base és de 350 euros, però hi ha importants descomptes per a socis d’Acció Cultural del País Valencià i per a alumnes de la Universitat de València. També es pot fer efectiu a terminis.
Més informació, temari complet i formulari d’inscripció en aquest enllaç.

AMB EL SUPORT DE