Lluís Torner tanca el cicle de l’Any de la Llum de l’Espai Ciència

Lluís Torner tanca el cicle de l’Any de la Llum de l’Espai Ciència

Lluís Torner

Conferència a l’Octubre CCC
el dimecres 3 de juny a les 19.00h.
L’any 2015 fou declarat per la UNESCO com l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la llum. El proper dimecres 3 de juny a les 19h Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques, clourà el cicle “Tots plens de nit, buscant la llum” de l’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, amb la conferència titulada “Meravelles que es fan amb llum. Darrers avenços en fotònica i nanomedicina”.

Nanotechnology
La llum és present en les nostres vides i és l’objecte d’estudi de les ciències fotòniques. Però, de fet, els colors que veuen els nostres ulls són una petita fracció de totes les llums. Els científics porten segles estudiant la llum i investigant les propietats dels fotons. Les tecnologies que se’n deriven permeten explorar l’univers, curar malalties i resoldre una infinitat de problemes en els camps de l’energia, l’educació o l’agricultura. El cicle “Tots plens de nit, buscant la llum” de l’Espai Ciència ha explorat la contaminació lumínica de la mà d’Enric Marco, Joaquim Baixeras i Àngel Morales. També hem gaudit d’un taller lluminós amb Fernando Sapiña i Ana Cros i hem al·lucinat amb les il·lusions òptiques exposades per Álvaro Pons. El dimecres 3 de juny a les 19h, Lluís Torner ens presentarà els darrers avenços en ciències fotòniques i les seues aplicacions mèdiques.
Lluís Torner i Sabata (Berga, 1961) és catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Torner investiga en fenòmens òptics no linears. En particular, és un dels investigadors capdavanters del món en l’estudi dels anomenats solitons òptics i de les seues aplicacions a tecnologies de la informació. L’IFCO és un Centre d’Excel·lència Severo Ochoa, de referència internacional en l’àmbit de la física. Ha estat una de les institucions que han participat en l’elaboració d’un informe sobre la fotònica europea que palesa la importància estratègica de la fotònica en l’economia europea actualment i en els propers anys.
ICFO_-_Parc_Mediterrani_de_la_Tecnologia

Seu de l’Institut de Ciències Fotòniques al Parc Mediterrani de la Tecnologia de Barcelona.

L’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (C. Sant Ferran 12, València) és un programa estable de divulgació científica patrocinat per l’Institut d’Estudis Catalans que compta amb el suport d’Acció Cultural del País Valencià, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i altres institucions científiques com el CSIC.

AMB EL SUPORT DE