Entrevista amb Felipe Ehrenberg

Entrevista amb Felipe Ehrenberg

Felipe Ehrenberg
Felipe Ehrenberg a l’Octubre CCC, dimarts 24 de març
Bartomeu Ferrando entrevistarà en directe a l’artista mexicà Felipe Ehrenberg i, posteriorment, es realitzaran una sèrie de performances basades en la seua obra.
Felipe Ehrenberg (Mèxic DF, 1943) és un artista inclassificable i multidisciplinar. Conegut tant en el camp de la pintura i el dibuix com en el de l’art d’acció, en la plàstica multidisciplinar i en l’edició de llibres objecte, ell s’autodefineix com a “neòleg”.
Va estar relacionat amb el moviment Fluxus i posteriorment fundà primer el Grupo Porceso Pentágono i, després, el Consejo Mexicano de Fotografía. Ha impartit conferències i classes a nombroses universitats i centres culturals internacionals (Chicago, Puerto Rico, Washington, Buenos Aires…) i també va ser agregat cultural de Mèxic al Brasil del 2001 al 2006. El 2008 va presentar una gran exposició retrospectiva de la seua obra al Museu d’Art Modern de la Ciutat de Mèxic i al Museu d’Art Llatinoamericà de Los Angeles.


Performance de Felipe Ehrenberg a Getty Villa, Malibú, el 2010
L’artista mexicà serà entrevistat en viu per Bartomeu Ferrando, performer, poeta visual i professor de la facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.
Bartomeu Ferrando
Posteriorment a la xerrada, el col·lectiu Albastru realitzarà quatre intervencions basades en les “partitures visuals” de Felipe Ehrenberg. Aquest col·lectiu està integrat per Lorena Izquierdo, Arantxa Cañizares, Alba González, Ana Granero, Mario Montoya, Paula Onet, Marta Sánchez i Irene Tornero, tots ells alumnes de Bartomeu Ferrando.

Retrat de Felipe Ehrenberg: foto de Darío López-Mills

AMB EL SUPORT DE