Curs sobre les sèries de televisió nord-americanes

Curs sobre les sèries de televisió nord-americanes


El proper mes de febrer de 2016, l’Octubre CCC oferirà un curs intensiu sobre la serialitat americana, des de l’edat d’or fins a l’actualitat.
Els objectius del curs són fer conèixer la història dels darrers 30 anys d’aquests produccions televisives que actualment tenen tanta popularitat, explicar els seus mecanismes i el seu elevat grau de sofisticació i reflexionar sobre qüestions tan importants com la migració d’alguns cineastes a la televisió, per què les sèries arriben a més gent que el cinema o per què ens fascinen les autèntiques males persones que les protagonitzen, des de JR a Heisenberg passant per Tony Soprano.


Des de Dallas, X-Files o Hill Blues Street, el curs farà un repàs en profunditat a nombroses sèries la popularitat de les quals és ben palesa (Twen Peaks, House, CSI, The West Wing, Dexter, Mad Men, The Walking Dead, Modern Family, House of Cards, Fargo, etc. etc.), però també a algunes produccions cancel·lades, oblidades, maleïdes o genuïnament estranyes com On the air, Carnivale o Studio 60 on the Sunset Strip i, fins i tot, a les que estan per venir: Vinyl (Martin Scorsese), Twin Peaks II (David Lynch), Westworld (Jonathan Nolan), American Gods (Bryan Fuller), etc.

L’encarregat de fer aquest recorregut serà el cineasta Adrià Espí, que és guionista, director, gran apassionat i coneixedor de les sèries. Guanyador d’un premi Ondas al millor programa o sèrie emesa en internet per El Mort Viu, projecte del qual és guionista i director, també ho és de la websèrie Apanyats.
El curs es realitzarà en cinc sessions intensives del dilluns 1 al divendres 5 de febrer de 2015.
Més informació, temari complet i formulari de matrícula.

AMB EL SUPORT DE