Cicle de concerts “Haydn: els orígens” pel quartet de corda A Piacere

Cicle de concerts “Haydn: els orígens” pel quartet de corda A Piacere

A Piacere

Concert a l’Octubre CCC el dijous 19 de febrer a les 19.00h.

El quartet de corda, gènere instrumental destacat en la història de la música, li deu molt a Joseph Haydn. El compositor austríac no va ser l’inventor d’aquesta formació, però sí que va ser qui la va transformar fins a convertir-la en el vehicle d’expressió per excel·lència de la música de cambra. Gràcies a la seua contribució, gairebé tots els compositors coetanis i posteriors han sentit la necessitat d’escriure música per a quartet de corda. Amb aquest cicle, A Piacere vol rellegir els orígens del quartet i retre homenatge al mestre Haydn. Cada concert del cicle compta amb una obra seua i una altra d’algun compositor destacat dels diferents contextos històrics i estètics.

En aquesta ocasió es presentarà, de Haydn, el quartet en Do major op. 76 número 3, Emperador, i d’Antonín Dvorak el quartet núm. 12 en fa major, op 96, Americà.

haydn

El quartet de corda A Piacere es va constituir el 1997 amb el nom de quartet Universitas a partir d’un projecte impulsat per la Universitat de València, i adopten el nom definitiu A Piacere el 2007, arrel dels cicles de música de cambra que realitzaren a l’Octubre CCC des d’aquell anys i fins el 2011. Han fet concerts arreu d’Europa i han participat en festivals com ara els de Benicàssim – Cordes a la Mar i el de Peníscola, i també han estat convidats a participar diverses vegades en el Zeist Music Days International Chamber Music Festival d’Holanda i en el Grachtenfestival d’Amsterdam. La formació acutal del quartet A Piacere està integrada per Anna Requena i Miguel Ángel López (violins), Miguel Falomir (viola) i Yolanda Bueso (violoncel).
A principis de 2014 retornen a l’Octubre CCC per oferir-nos regularment aquest cicle sobre Haydn.
A Piacere at Zeist

El quartet de corda A Piacere durant la seua participació en el Zeist Music Days – International Chamber Music Festival d’Holanda

A Piacere at Hermitage

 Actuació del quartet de corda A Piacere a l’Hermitage d’Amsterdam

AMB EL SUPORT DE