Bon vent i barca nova

Bon vent i barca nova


Inauguració: dimarts 13 d’octubre a les 19.00h.
L’exposició podrà veure’s fins el 7 de novembre de 2015.
Bon vent i barca nova és una exposició multidisciplinària, la segona de la sèrie mar-mar organitzada amb ocasió del festival Mostra Viva del Mediterrani, i comissariada per Amparo Carbonell, en la qual participen els següents artistes:
Blanca Montalvo, Leonardo Gómez, Amparo Carbonell, Trinidad Gracia, José Maldonado, Bia Santos – Emilio Martínez, Maribel Domènech, Armand-Thyerry Pedrós, Dolores Furió, José Luis Cueto, PDP 11 (Francisco Sanmartín, Carlos Miragall, Deco Nascimento), Pepe Romero, Jaume Chornet, Pepa López Poquet, Mar Domínguez, Luis Lisbona, Neus Lozano – Isaac Sanchermés, Julián Abril, Vicente Ortiz Sausor, Paco Giner.


“Looking for solytude”, de Paco Giner, 2015.
Aquesta mostra reuneix diverses mirades que els autors llancen al Mediterrani des d’arguments com la immigració i els refugiats, la lluita per la identitat del nostre mar i la diversitat cultural dels seus pobles. Aquestes mirades, resoltes en art i portades a representació utilitzant recursos multidisciplinaris (dibuix, fotografia, pintura, escultura, ceràmica, performance, videoart, peces interactives…), van a obligar-nos a revisar el nostre present, tan aliè ja a aqueixa idea de món civilitzat que va nàixer, sense temps ni lloc, en totes les ribes del Mediterrani.

“Botella al mar”, performance d’Amparo Carbonell i els seus alumnes.
El títol de l’exposició al·ludeix directament a la cançó d’Ovidi Montllor, al qual Mostra Visca 2015 ret homenatge en el vintè aniversari de la seua mort, i recupera l’expressió en un moment de canvis, comiats i esperances que viu la ciutadania de València. És temps d’obrir les portes al Mediterrani des de l’art i el compromís social.
Aquest projecte ha comptat amb la col·laboració de la Facultat de BBAA, Departament d’Escultura, Master Arts Visuals i Multimèdia, Vitelsa i Octubre Centre de Cultura Contemporània.

“Tras el naufragio”, de Maribel Domènech, 2015.

AMB EL SUPORT DE