La pesca i l’alimentació al segle XXI

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

La pesca i l’alimentació al segle XXI


Dimarts 23 de març, a les 19.30h: “La pesca i l’alimentació al segle XXI”, conferència a càrrec de Jordi Lleonart (biòleg, CSIC).


La pesca i l’alimentació al segle XXI Conferència a càrrec de Jordi Lleonart Aliberas, biòleg pesquer, especialitzat en dinàmica de poblacions, avaluació d’estocs, assessorament per a la gestió pesquera, modelització biològica i bioeconòmica, i en ecologia marina. Investigador del CSIC a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, fou també oficial superior de recursos pesquers a la FAO, a Roma, i és especialista en història de la pesca a Catalunya i ictionímia catalana, així com consultor del TERMCAT. Dofins, taurons, foques i esturions són espècies que tothom sap que estan en greu perill d’extinció, però també hi ha peixos d’interès comercial, familiars al consumidor, com ara el lluç o l’aladroc, que podrien veure’s amenaçats en un futur no gaire llunyà. L’explotació de la naturalesa no es pot deixar en mans del mercat. La mar no pot tractar-se com una activitat econòmica qualsevol. És la naturalesa, i no el mercat, qui fixa els límits a l’explotació dels recursos, un recursos escassos, l’explotació dels quals no pot incrementar-se de manera indefinida.

març 23 2010

Detalls

Data: 23/03/2010
Hora 19:30
Activitat categories:

Recinte

No definit

AMB EL SUPORT DE