Felícia Fuster. A dins, a fora

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Felícia Fuster. A dins, a fora

Exposició “A dins, a fora. Felícia Fuster (Barcelona, 1921- París, 2012), poeta i pintora”

Felícia Fuster (Barcelona 1921- París 2012) va ser poeta, traductora i artista plàstica, amb una obra que combina els diferents llenguatges i que estableix estrets vasos comunicants entre pintura i literatura, dos camins per avançar en l’art i l’experimentació. Es va donar a conèixer als anys 40 en exposicions col·lectives a Barcelona i Madrid, però l’ambient enrarit de la postguerra i la seva inquietud vital la van portar a París, com van fer altres artistes i escriptors de la seva generació. El 1951 va decidir quedar-s’hi a viure. Va participra en nombroses exposicions personals i col·lectives majorment a França.

El 1984 va irrompre en la lírica catalana amb el llibre Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils, en què mostrava una veu, nova i alhora madura. A partir d’aquell moment va desplegar amb gran força la seva obra literària i pictòrica, que va trobar un ampli ressò entre poetes i crítics, entre els quals Maria-Mercè Marçal, amb qui va mantenir una estreta amistat. A Barcelona, va exposar per primera vegada a Pròleg. Llibreria de les Dones.

Felícia Fuster va desenvolupar la seva creativitat i el seu compromís social fugint dels focus d’atenció. Fidel als seus ideals de llibertat, es va mostrar sols interessada per «l’art i la llengua»; la resta no importava, deia. Es definia, en un to irònic, com la «dona faber», la dona que coneix tots els oficis i s’aplica a totes les arts, portada per una curiositat sense límits.

L’any Felícia Fuster és l’ocasió per conèixer una obra original i moderna, experimental i dinàmica, d’adscripció abstracta. Una obra que pren per base la investigació dels distints llenguatges i estableix noves relacions, també entre les cultures d’Orient, que va conèixer a fons, i Occident.

Felícia Fuster va ser una dona compromesa amb els joves, amb els drets de les dones i amb la llengua. Per defensar aquests valors l’any 2005 va crear la Fundació que porta el seu nom.


Una proposta ideada per Lluïsa Julià, comissària de l’obra literària de l’Any Felícia Fuster, i dissenyada per Vellut.

L’exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

novembre 12 2021

Detalls

Inici: 12/11/2021 | | 00:00
Fi: 30/11/2021 | | 00:00
Activitat categories: ,

Recinte

Hall

AMB EL SUPORT DE