Concert-presentació del disc Soprano Saxophone Solos de Josep Lluís Galiana

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Concert-presentació del disc Soprano Saxophone Solos de Josep Lluís Galiana

L’improvisador, saxofonista i escriptor valencià Josep Lluís Galiana presenta a la Ciutat de València el seu nou disc SOPRANO SAXOPHONE SOLOS, editat per la discogràfica LIQUEN RECORDS.

Galiana oferirà un concert a l’Octubre CCC, on improvisarà algunes peces al saxofon soprano. 

La idea de fragmentació està present en els seus processos creatius, en la seua forma de percebre i pensar la quotidianitat. I només entén la improvisació des de l’absència de intenció en tot allò que intenta fer amb els sons, deixant que la intuïció agafe les regnes d’aquest deambular sense rumb. Fou Walter Benjamin qui va substituir la intenció —que mor per la veritat— pel fragment —aprofitat per la realitat. En qualssevol dels casos, parlem de la intuïció, sempre la intuïció, l’autèntic motor de l’acció artística.

Artista destacat en l’escena europea de la lliure improvisació, la creació electroacústica, l’avant-garde jazz, la investigació etnomusicològica i la divulgació de la cultura i les arts, Josep Lluís Galiana recull una selecció d’improvisacions al saxofon soprano en aquest nou treball discogràfic. Com va succeir amb l’anterior disc Tenor Saxophone Solos (LRCD011) editat el 2018 i que va ser reconegut com el 5è Millor Disc de Jazz als Premis Enderrock 2019 de la Crítica, Soprano Saxophone Solos és una mena de descàrrega sonora, un treure comptes amb ell mateix i amb el soprano.

«Company inseparable des de fa quasi tres dècades, el soprano és un instrument d’inabastables possibilitats tímbriques amb una impressionant gamma de colors i textures. Els seus ressorts sonors són inesgotables i en aquestes dèsset improvisacions cerque sense límits nous indrets tímbrics, aprofundisc en sonoritats i descobrisc paisatges sonors inèdits».

«És un divertiment apassionant aventurar-se, arriscar-se i gaudir de la foscor i de la frescor que brinda el tub del soprano i poder extreure d’ell nous minerals sonors», assegura Galiana.

«M’agrada seguir de prop i explorar com evolucionen els objectes sonors, sempre de manera imprevisible, atzarosa, cap a les textures, formes i estructures més diverses».

Diplomat en Estudis Avançats (DEA) per la Universitat Politècnica de València i Titulat Superior pel Conservatori Superior de Música de València, Galiana comença la seua trajectòria artística a principis de la dècada de 1980, formant part de diversos ensembles instrumentals contemporanis, col·lectius de jazz i agrupacions de música popular valenciana. Les seues composicions han estat estrenades i interpretades en importants festivals internacionals de Portugal, França, Grècia, Itàlia, Polònia, Suècia, EUA, Xina, Brasil, Argentina, Mèxic, Cuba i Espanya.

Amb més de cent-cinquanta composicions en catàleg i una cinquantena de discos publicats, Galiana ha gravat o col·laborat per a Canal Clàssic-RTVE-Via Digital; RNE-Ràdio Clàssica (Ars Sonora), RTVV, RNE-Radio 3 (Atmósfera, Discópolis Jazz), Ràdio Klara, els podcasts Undae Ràdio, Universos Paralelos, Jazz en el aire, Llum de Tunguska, Vericuetos-Radio Kras, Bad Music Jazz, i per els segells discogràfics Marmita-Música Viva, Artics Produccions, Intertecno 2000, Cambra Records, AMEE, Desamparats Productions, Sound In, PrimTON Berlín, Luscinia Discos, Clamshell Records, Alina Records, Seidagasa, Cilestis, ZAWP Records, Discordian Records i Liquen Records.

Detalls

Data: 16/10/2021
Hora 19:30
Activitat categories:

Recinte

Hall

Horari

  • 18.30h: obertura de portes
  • 19.30h: concert
  •  

La reserva d'entrades es fa a través de la web "Eventbrite". La compra efectiva es farà a taquilla des d'una hora abans del concert (7 euros)

Reserva d'entrades a Eventbrite

S'informa a les persones que assistisquen que:
- És millor avançar l'arribada a l'esdeveniment per evitar cues.
- L'aforament estarà limitat amb assignació de seients seguint la normativa vigent.
- A l'esdeveniment s’aplicaran totes les normes generals establertes per a la reducció del contagi pel Covid-19.
- És obligatori l’ús de caretes, preferentment higièniques i quirúrgiques, així com l’ús adequat d’aquestes, és a dir, que ha de cobrir des de la part del septe nasal fins a la barbeta inclosa.

.

AMB EL SUPORT DE