Curs «La cuina a casa nostra. La mediterraneïtat que no podem perdre» impartit per Pep Romany

Curs «La cuina a casa nostra. La mediterraneïtat que no podem perdre» impartit per Pep Romany

6 sessions tots els dimarts del 5 de novembre al 10 de desembre de 2024. Horari de 18:00 a 20:00 (xerrada, diàleg i tast si s’escau)

–5 de novembre
Els principis bàsics de l’alimentació i el llenguatge culinari que conformen i defineixen allò que s’anomena la dieta i la cultura alimentària mediterrània. La cuina tradicional a casa nostra

–12 de novembre
Els productes bàsics (1): El blat

–19 de novembre
Els productes bàsics (2): L’oliva i el raïm

–26 de novembre
El rebost: la mar, l’horta, la muntanya i la marjal

–3 de desembre
Les tècniques de conservació: El sol, la sal i el sucre, l’oli, el vinagre i les espècies

–10 de desembre
La importància del coneixement i de la innovació des de la tradició. La recerca del sabor

 

 

Pep Romany, cap de la Coqueria-Restaurant Pont Sec de Dénia

Estudia Física en la Universitat de València i després d’un temps dedicat a l’ensenyança treballa en la informatització de la Sanitat Valenciana. L’any 1998 canvia radicalment i enceta diferents projectes de restauració a Dénia. El 2013 inicial el projecte Pont Sec on treballa i profunditza en el concepte de cuina tradicional en tant que cuina arrelada al territori, més enllà del receptari clàssic. El projecte es desenvolupa al voltant de les tradicionals coques, producte icònic de les comarques centrals i de tot arreu dels Països Catalans, i introdueix el model de “Coqueria” en la restauració. Conjuntament, treballa en les tècniques tradicionals com la saladura, els arrossos i les carns i elaboracions autòctones. Convençut de la necessitat d’incorporar la cuina a l’escola col·labora en el projecte de Centres Cuiners de la Conselleria d’Educació des de l’escola pilot CEIP Port de Xàbia.

Des del Pont Sec i en el marc de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia–UNESCO desenvolupa una intensa activitat de col·laboració amb els productors de la Marina, donant suport, divulgant i participant en nombrosos actes i jornades per tal d’establir estretes relacions entre ells i el món de la restauració, tan important en aquestes terres.

Paral·lelament, participa en Jornades, fires i congressos gastronòmics: DNA, Madrid Fusión, Vinavin, etc. i col·labora amb diferents institucions i organitzacions: Ajuntaments, Universitats, SEAE, Conselleries. Participa en programes en mitjans de comunicació i imparteix xerrades i cursos, sempre insistint en la necessitat i futur d’una cuina que com diu el periodista Lluís Ruiz Soler “tan arrelada al territori que és profundament innovadora”.

 

 

Característiques del curs:
6 sessions els dimarts 5, 12, 19 i 26 de novembre i 3 i 10 de desembre de 2024.
Horari de 18.00h a 20.00h.

Matrícula:
Públic general: 60€
Socis d’Acció Cultural del País Valencià i estudiants de la Universitat de València: 50€

Punxa en aquest enllaç per a matricular-te
El curs es farà a partir d’un mínim de deu alumnes.


L’Espai Ciència de l’Octubre CCC és una iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans i compta amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià, la Unitat de Cultura Científica i Innovació / Càtedra de Divulgació de la Ciència de la UV, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, el Centre Superior d’Investigacions Científiques, la llibreria Fan Set i la revista Mètode.

La UCC+i de la Universitat de València emetrà a qui ho sol·licite un certificat per una assistència d’almenys 5 sessions.

AMB EL SUPORT DE