La Universitat d’Alacant continua itinerant aquesta exposició que va inaugurar fa dos anys al campus de Sant Vicent del Raspeig i ara arriba a la ciutat de València al centre Octubre de Cultura Contemporània.
La mostra revisa les dues últimes dècades de la música valenciana. Hi podreu descobrir els grups de música i els artistes des de finals dels 90 fins a l’actualitat. S’hi fa una panoràmica general al moviment de reviscolament musical que s’ha produït al País Valencià.
A més de les cançons, el recorregut de l’exposició passa per l’art gràfic, la literatura, els festivals, l’àmbit familiar, les publicacions periòdiques i el vincle amb els estudiants. L’exposició consta d’una sèrie de panells temàtics i vitrines amb llibres, revistes i marxandatge. A més, la web primaveramusical.ua.es afegeix informació gràfica i audiovisual amb llistes de reproducció de YouTube i és el punt bàsic d’informació de totes les activitats complementàries que s’han fet al campus de la universitat i les que es fan en cada itinerància.
La mostra es podrà visitar del 19 de gener al 26 de febrer, de dilluns a divendres de 10.00 a 21.00 h, i els dissabtes de 10.00 a 14.00 h.
La inauguració serà el dijous 19 de gener. Començarà a les 18.30 h amb una visita guiada per l’exposició a càrrec del comissari, Daniel Garcia Sirvent. Tot seguit, Hèctor Càmara Sempere, director del Secretariat de Llengües de la Universitat d’Alacant, i Anna Oliver, presidenta d’Acció Cultural del País Valencià, inauguraran i presentaran la mostra. L’acte es clourà amb una taula redona sota el tema “Música valenciana: present i futur” amb la participació de Marga Landete, directora Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), JoanGre Maria, president de la Valencian Music Association (VAM), Jesús Barranco, membre de la junta directiva del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) i Noèlia Llorens “Titana”, cantaora i guanyadora del premi del públic de la Va edició dels premis Carles Santos de la música valenciana per l’àlbum Titana. La taula serà presentada i moderada per Paula Bernal, periodista.
L’exposició ja ha rodat pel país durant els dos últims anys en diversos llocs i formats:
–A la Universitat Miguel Hernández (Elx), la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) i la Universitat de Vic.
–A IES d’Alacant, l’Alfàs del Pi, Barcelona, Benidorm, Benifairó de les Valls, Elx, Moixent, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, la Vila Joiosa i València.
–A sales d’exposicions d’Agullent, Benimeli, Benissa, Carcaixent, Crevillent, Guardamar del Segura, Monòver, Montesa, Mutxamel, Novelda, Simat de la Valldigna, la Vila Joiosa, València i Xixona.
–Als festivals de música del Feslloc, l’Aplec dels Ports, TROVAM i l’Almadrava Rock.
El cartell de #PrimaveraMusical va ser un encàrrec a Helga Ambak. La il·lustradora de Muro (el Comtat) ha treballat dins del camp de la música amb dissenys i direcció artística. Entre d’altres, amb ZOO, Smoking Souls, La Fúmiga o Inèrcia. Pel treball que va fer amb Translúcid va rebre el Premi Ovidi al Millor Disseny el 2020 (més informació). També estarà en la inauguració.
Com hem indicat, al web es pot fer un tast gràfic i audiovisual de l’exposició: primaveramusical.ua.es