La sisena edició de DocsValència presenta un cartell que reflexiona sobre la mirada i la “distorsió” cinematogràfica. El certamen de cinema documental, que se celebra del 6 al 14 de maig, tindrà com a seus els Cinemes Lys de València, l’Octubre CCC i la sala Rialto de la Filmoteca Valenciana.
El festival DocsValència. Espai de No Ficció ha presentat un cartell per a la sisena edició que reflexiona sobre la subjectivitat i la distorsió cinematogràfica o com la mirada de l’autor és capaç de transformar la realitat, segons ha indicat el responsable del disseny i director creatiu de Filmac, Kike Correcher.
Segons Correcher, el cartell 2022 “convida a fixar-se en els filtres, biaixos, prejudicis i perspectives amb què totes les persones observem el món que ens envolta, i com aquests condicionants alteren el que és real fins a fer-lo gairebé irreconeixible, encara que tot ens sembli clar com un got d’aigua. El cinema documental no només ens mostra el món, també les diferents mirades sobre ell”.
El dissenyador valencià ha explicat que una de les frases més escoltades durant la pandèmia és que la realitat sempre supera la ficció. Així que “és un bon moment per tornar la vista a la trajectòria del cinema documental i com ha evolucionat la mirada cinematogràfica a la realitat i la seua narrativa”, ha afegit.
El cartell d’aquest any fa referència a “la subjectivitat inevitable” de l’autoria i a “la importància del punt de vista”, ha destacat Correcher, que ha conclòs amb una reflexió del mestre del documental Frederick Wiseman: “Per descomptat que hi ha manipulació conscient! Tot en una pel·lícula és manipulació… Si t’agrada és una interpretació. Si no t’agrada és mentida, però tot en aquestes pel·lícules és una distorsió”.
Com en ocasions anteriors, DocsValència ha comptat amb el dissenyador Kike Correcher a l’hora de dissenyar la gràfica del festival. El cartell de la passada edició ha estat inclòs a la Selecció Anuària dels XXVIII Premis Nacionals de Disseny Gràfic. La imatge de l’edició 2021 es va teixir al voltant de la paraula OPEN inscrita amb caràcters de formes obertes sobre un mur virtual, com un desig d’anar més enllà, reprendre els espais culturals i ampliar la nostra visió de la realitat.