DocsValència arranca la seua cinquena edició amb 27 documentals “variats i inèdits” i celebra el retorn del públic a les sales. El festival obre per primera vegada una convocatòria internacional on cinc títols opten al Premi Global Docs.
El festival DocsValència / Espai de No Ficció arranca dijous 28 d’octubre la seua cinquena edició amb 27 llargmetratges documentals “variats i inèdits” que es projectaran als Cinemes Lys, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i la sala Rialto de la Filmoteca valenciana fins al 6 de novembre. Els directors del festival, Pau Montagud i Nacho Navarro, han celebrat el retorn del públic a les sales de cinema perquè és on radica la seua “essència”.
Així ho han assenyalat en una roda de premsa celebrada als Cinemes Lys, seu principal del certamen, per presentar aquesta nova edició juntament amb la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit; el director de programació de Cines Lys, Silvino Puig; i els codirectors de la pel·lícula inaugural Lobster Soup, Pepe Andreu i Rafa Molés.
Aquesta és la primera edició que DocsValència s’ha obert a una convocatòria internacional, on títols produïts fora d’Espanya opten al Premi Global Docs. Aquesta nova secció competitiva s’uneix a Mirades i Panorama, les seccions on competeixen llargmetratges valencians i espanyols, respectivament.
En total, s’hi han inscrit 739 documentals de 60 països diferents. Dels documentals que es projectaran, 17 optaran als guardons: cinc a Global Docs, cinc més a Mirades, i set a Panorama. La resta de 10 documentals formen part del nou cicle Dones a quadre, dedicat al cinema protagonitzat per la mirada femenina, ia les diferents projeccions especials d’inauguració i cloenda.
D’altra banda, DocsLab-À Punt és el laboratori de projectes que ofereix el festival des dels seus orígens, el 2017, “un espai de formació, indústria i internacionalització que té per objectiu vincular especialistes nacionals i internacionals amb els nostres cineastes”, ha explicat Nacho Navarro: “DocsLab no és només una incubadora de noves idees. L’objectiu principal és acompanyar els documentalistes durant el llarg camí que suposa crear una pel·lícula documental, facilitar-ne l’assessoria i ser un impuls per als passos que s’han de fer”.
—
Podeu descarregar-vos la programació completa del festival en aquest enllaç.
I consultar directament la programació que fem a l’Octubre CCC en aquest enllaç.