activitats

12.07.2020

Cinema

Palmarès Dona i Cinema

<< Tornar

17.02.2020 |

Curtmetratges premiats en la darrera edició de la Biennal Dona i Cinema

19.00h a la sala d'actes


--Creatrinco Velve, de Winona Regan / EEUU / 5’ (Millor Curtmetratge d’Animació Biennal Dona i Cinema 2019)
SINOPSI: Aprenent a resistir la por i abraçar el plaer.
DIRECTORA: Winona Regan és una animadora independent de Los Ángeles.

--Mini Miss, de Rachel Daisy Ellis / Brasil / 16’ (Millor Curtmetratge Documental Biennal Dona i Cinema 2019)
SINOPSI: Filmada completament des de la perspectiva d'un nen de 4 anys, cinc nenes competeixen per ser coronades Mini Miss Baby Brasil.
DIRECTORA: Rachel Daisy Ellis és una productora, escriptora i directora britànica-brasilera. Les pel·lícules que ha produït s'han projectat en competicions en importants festivals com IDFA, Rotterdam, Venècia, Locarno i Toronto, guanyant més de 100 premis i reconeixements crítics. Mini Miss és la seua primera pel·lícula com a directora, a part d'un projecte experimental que inclou dos documentals més curts que exploren les experiències de la primera infància en espais dominats per normes d'adults.

--Punto i coma, de Judith Carmona Vargas / Espanya / 7’ (Millor Videocreació Biennal Dona i Cinema 2019)
SINOPSI: Aura és una noia que no sap què fer amb la seua vida. Pateix una depressió i atacs d'ansietat. Fins que un dia decideix prendre la decisió d'escapar d'aquesta realitat i afrontar la cruel irrealitat.
DIRECTORA: Judith Carmona és una jove cineasta i aquest és el seu primer projecte com a directora. Aquest curtmetratge ha estat tot un repte per a ella, ja que és una autobiografia d'un
moment clau de la seua vida.

--Everything that I’m not, de Roman Manfredi / Regne Unit / 15’ (Menció Curtmetratge Documental Biennal Dona i Cinema 2019)
SINOPSI: És un documental experimental que centra les relacions de tres parelles de lesbianes que viuen al Regne Unit. Es convida a l'espectador a compartir un retrat íntim que apunta a captar l'essència de la dinàmica a través de fragments de l'entorn domèstic de les parelles.
DIRECTOR: Roman és artista visual especialista en objectiu de càmera. Viu i treballa a Londres, Regne Unit. Aquesta és la seua primera pel·lícula, que va començar com un projecte de fotografia. El seu procés de reflexió es basa en la forma en què es consumeixen les imatges i en el constant bombardeig, a les plataformes de xarxes socials.

--Locker room, de Greta Nash / Austràlia / 14’ (Millor Curtmetratge de Ficció Biennal Dona i Cinema 2019)
SINOPSI: Una jove de 16 anys descobrirà que els seus millors amics, tres nois de l'equip de futbol del seu col·legi, han estat ocultant-li un secret molt preocupant.
DIRECTORA: Greta Nash és una cineasta de Melbourne, Austràlia, que es va graduar al Victorian College of the Arts. Aquest curt també va ser seleccionat en l'edició de 2017 del Melbourne International Film Festival com a part de l'Accelerator Program per a talents emergents.

---
Cicle Palmarès Dona i Cinema

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99