activitats

14.11.2019

Presentacions i altres activitats

20.03.2019 |

Presentació del llibre Fons de formes, de Salvador Company

19.00h a la llibreria Fan Set


Premi Andròmina de narrativa 2018.
Amb l'autor acompanyat per Jaume Pérez Montaner.

"Fons de formes naix de la pretensió de donar veu i vida imaginàries a uns personatges anònims que van coprotagonitzar uns fets reals lamentables en una societat determinada: l’atac feixista el 2006 a la llibreria 3 i 4. Mitjançant relats breus sobre aquests fets i aquests personatges, i amb una explicació narratològica de cadascun d’ells, entre el Queneau dels Exercices de style o el Joan-Lluís Lluís de Xocolata desfeta i l’alfaBet de Josep Palàcios, Fons de formes pretén evidenciar que les formes narratives no són un caprici o un passatemps sinó una qüestió de moral, ideològico-política.
Deia George Orwell al seu Homenatge a Catalunya que, en una guerra, la primera víctima és la veritat. En aquest llibre voldria fer palès que aquesta veritat és, en realitat, la manera de contar-la; i de fer-ho amb l’honestedat i la humilitat de qui l’escriu en minúscula perquè la sap sempre parcial i se’n sent intel·lectualment responsable.
Així doncs, el meu llibre vol ser tant un fons de formes narratives (igual que es parla del fons d’armari d’una famosa elegant o dels fons d’una biblioteca), disponibles per a qui vulga descobrir-les o revisitar-les, com, seguint el calembour que el títol permet, una ullada a la deformitat dels principis, les creences o el que siga que hi ha davall d’uns fets com els ací relatats."

(3i4)

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99