activitats

23.03.2019

Exposicions

Des del 23.03.2018 fins al 25.04.2018

L'hivernacle del desig, d'Ignasi Chilet

Sala d'exposicions


Inauguració: divendres 23 de març a les 19.30h

"L’hivernacle del desig és un projecte expositiu emmarcat en les arts plàstiques sobre la persona com objecte/subjecte de desig i els afectes que envolten la corporalitat. El desig, motor del circuit vital, et fa passar del no res al reconeixement en l’altre i també d’aquest deliri a la desolació i de nou al no res per tornar a començar.

Els hivernacles em captiven, des de menut, formal i funcionalment. Espai entre el dins i el fora per fer prosperar, amb mim, espècies difícils a la nostra latitud. Un parèntesi, un punt i a part, dintre de la narració diària.

La monotonia, uniforme del dies, la quotidianitat, no sembla massa apropiada per al cultiu d’aquesta delicada i apreciada flor, el desig. Sovint l’activitat frenètica i/o el consum desaforat intenten combatre el tedi però fent-nos descuidar el rec i la cura necessària per a la floració. L’hivernacle del desig és una metàfora per no oblidar que, a aquesta singular flor, cal dedicar-li un espai i temps, ben especial, a la vida.

L’hivernacle del desig és una nova exploració sobre els sentiments, i emocions, que ens mouen, però on també interessa l’embalatge que oculta i mostra. Les aparences, matèria preciosa a l’erotisme i la seducció, les formes i els colors com a reclam o cimbell, disfressa, mascara, camuflatge, impostura... El món de les il·lusions on es projecta el desig i les mig-mentides que ens acosten a la veritat sempre contradictòria.

L’exposició neix del poemari Del despit a la passió, trànsit des del desamor i la ràbia a través dels temps del besllum, on es va fent saó, fins a l’enamorament i la passió retrobada. Testimoni de la construcció emocional anomenada amor i del pas entre les diferents posicions en les quals es podem trobar-hi front l’objecte amorós.

L’amor està per reinventar deia Rimbaud, ho fem cada vegada que apareix, com si el d’ara, fos l’autèntic. Els elements en combinació sempre són els mateixos i els imaginaris comuns però la formula és genuïna, particular de cada individu. He jugat, als diferents capítols dels projecte, a formular el desig tenint en compte la complexitat, l’aparença, la diferència, les contradiccions, el dolor, l’excés, la foscor, la intransigència, la transgressió, la incorrecció... que hi apareixen no lligats a cap llei externa.

Espere que gaudiu amb L’hivernacle del desig. Pretén ser un cant a l’erotització de la vida quotidiana, un antídot per a l’avorriment. A mi m’ha funcionat."

Ignasi Chilet

---
Entrada lliure.
Horari de visites
-De dilluns a divendres: de 9h a 21h
-Dissabtes matí: de 10h a 14h
-Dissabtes vesprada, diumenges i festius tot el dia: tancat

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99