activitats

26.05.2020

Instal·lacions

Des del 16.09.2017 fins al 30.09.2017

Els Guions de La Mata

Hall

Inauguració: dissabte 16 de setembre a les 13.00h

Un interior al vent
Projecte de dinamització socio/artistica i cultural
Curador: Rafael Tormo i Cuenca

El passat 28 de juliol, la població de La Mata va acollir la XXXIX edició de la festa comarcal per excel·lència: l'Aplec dels Ports.

La festa de l'Aplec ha ajudat a crear consciència de poble i de comarca entre moltes generacions. Amb aquest compromís es vol ara conjugar l’espontaneïtat i l’expressivitat amb un estar col·laboratiu amb el territori.

El projecte és la pràctica d’un estar junts on s’ha anat orientant de forma pràctica, materials i expressions a un grup de gent del poble per a pensar expressivament per a representar de manera més poètica allò que se sent a l'hora de saber-se de La Mata. Tot això més enllà de conceptes, limitacions identitàries o lamentacions psicosocials i així, després, poder compartir aquests Guions als carrers de la Mata durant l'Aplec dels Ports i ara a l’Octubre CCC de València.

Els “Guions” són una mena de penons on es relata la vida d'algun sant o d’alguna persona il·lustre. En aquest cas hem aprofitat aquest referent popular per a fer-lo servir de marc expressiu.

S’ha treballat de manera individual un relat personal amb el qual començar l'estructura del Guió (base de la pràctica artística), després amb un taller, on es van introduir els materials, la composicions i la poètica expressiva perquè posteriorment pogueren desenvolupar la seua idea sobre unes teles de 200 cm x 150 cm de tela de lli cru.

S’ha treballat conjuntament, també s'ha potenciat el treball introspectiu i personal i el coneixement d'altres propostes vinculades a les pràctiques artístiques que s’hibriden en processos socials en altres entorns. Per ajudar a entendre que moltes de les problemàtiques contemporànies són comuns a entorns urbans encara que siguen diferents en mides o localització. En aquest cas van conèixer el treball de Bia Santos, membre de Salvem el Cabanya i Craft Cabanyal.

En el projecte hi ha una gran diversitat d’edats i contextos que fan complexa i atrevida la proposta. També han participat els alumnes i mestres de l’escola pública del poble.

El dissabte 16 de setembre es farà una visita guiada al Cabanyal per a conèixer la seua realitat de la mà de Craft Cabanyal. Després s'inaugurarà la mostra dels Guions al pati central de l’Octubre CCC.


Curador: Rafa Tormo i Cuenca

Col·laboradors:
PEU-UJI Castelló
Ajuntament de La Mata
Salvem el Cabanyal
Craft Cabanyal
Diputació de Castelló

Participen amb guions: Xelo Garcia, Arantxa Vivas, Alba Calvo i David Ferreres, Julia Lugo Cid, José Riera Martí i Joan Riera Lugo , Roser Cid Matalí, Aroa Castel Moralla, Maria Edilia Coronat Gómez, Ariana Draghici Ioana, Miguel Querol Querol, Mònica Segura Garcia, Grup de Dones de la Mata , Elia Calvo Riera, Montxo Monfort, Rosi Folch Guardiola, Manuel i Bruno Montserrat Piquer, Elvira Castell Tena, Concha Castel Valles , Marisa Grifo Ortuño, Paqui Martínez Alvarez i Sandra Sales Martínez, Dulce Guarch, Andres Montserrat Castel, Pilar Zapater Ejarque, Joaquina Monfort Martí, Anna Rodriguez, Isaac Mestre Pechoabierto , Xavi Prudencio Fabregat, Raul Iount Giuran, Nely Balciauskyte , Javi Monserrat Castell, Paula Soro, Aina Escarrà, Julia Escarrà, Jana Soro i Berta Escarrà.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99