activitats

21.05.2018

Conferències i congressos

Cicle anARCO: ètiques i estètiques llibertàries

<< Tornar

24.03.2017 |

Cyrille, el francés que ha salvat Déu de l’ecoparc.

18.00h a l'aula 1


Cyrille, el francés que ha salvat Déu de l’ecoparc. Objectes curiosos contra l’art global
amb Cyrille Larpenteur.

Què hi ha en comú entre una escultura del segle XVII que representa Déu, una ampolla, una sèrie de calendaris, alguns cartells o fins i tot un suplement cultural del diari Chaco (Argentina)...? Esta exposició d’objectes curiosos té com únic fil conductor el fet de ser part de la meva col·lecció. Una col·lecció que es va constituir més a través de troballes que per la pròpia voluntat de col·leccionar. Contar i compartir estes experiències és una manera de contribuir a la crítica d’allò que Jean Claude Moineau va anomenar art global: «l’art més institucional, l'art que ha abandonat la crítica de les institucions o de l’art com a tal. L'art de les grans misses i kermeses, de les grans fires i firetes internacionals de l’art».


Cyrille Larpenteur

Sóc francès, he treballat en diverses coses: obrint ostres, netejant aules i els vidres de les gàbies d'un zoo, de tècnic de focs artificials, professor de francès per a estrangers, netejant els carrers del poble de Noiseau, fent creps i gelats artesans i com a restaurador de vitralls d'esglésies. He co-creat la UNILCO França (Universitat lliure per a la construcció col·lectiva) i sóc responsable de projectes a Heterotopia Centre d'estudis d'acció i participació.

Vaig fer un màster a Paris 8 sobre Art et Activisme, une perspective féministe. A travers un parcours, Xelo Bosch. Amb Xelo Bosch vaig tindre una filla i vaig vindre a la seva terra natal, València. Va ser ací on vaig trobar a Déu al costat de la porta.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99