activitats

21.06.2018

Exposicions

Des del 03.03.2017 fins al 23.03.2017

La cara dels altres

Sala d'exposicions


La imatge dels pobles “exòtics” a l’Europa dels segles XVIII i XIX
Col·lecció Joan F. Mira

Inauguració: divendres 3 de març a les 19.30h, amb Joan F. Mira i Francesc Tamarit, director del Museu Valencià d'Etnologia.

La mostra està integrada per 93 reproduccions de gravats, dels segles XVIII i XIX, de la col·lecció de Joan Francesc Mira. Els dibuixos ofereixen la visió europea d'altres cultures, a través d'escenes de la vida quotidiana, costums, indumentària, etc.

"La cara dels Altres" presenta l'ideari exòtic generat pels viatgers europeus a terres d'Àsia, Amèrica i Àfrica dels segles XVIII i XIX i plasmat en la col·lecció de gravats de Mira. En paraules del mateix Joan F. Mira "es tracta d'una història fascinant: la història de com construir la cara i la imatge dels altres, quan no tenien màquines per fixar-la. Potser els nostres besavis dels segles XVIII i XIX projectaven també qui sap què fantasies. No sempre és el bon salvatge o el salvatge brutal que apareix dibuixat: algunes vegades som nosaltres mateixos, amb la cara dels altres".

Una producció del Museu Valencià d’Etnologia (Diputació de València) que hem fet coincidir temporalment amb l'exposició "Joan F. Mira: l'ofici de mirar i escriure", que aquest Museu ofereix fins el 9 d'abril.

---
Entrada lliure.
Horari de visites
-De dilluns a divendres: de 9h a 21h
-Dissabtes matí: de 10h a 14h
-Dissabtes vesprada, diumenges i festius tot el dia: tancat (excepte en els casos que hi haja altres activitats)

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99