activitats

12.07.2020

Conferències i congressos

28.10.2015 |

Literatura i modernitat. Les obres de la Generació del 1930

17.00h a l'aula 107


Any “Carles Salvador i el seu temps”

Programa:

17.00h. Presentació
Salutacions de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'Octubre CCC i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana

17.15h. Lluís Meseguer: "Carles Salvador, la Generació de 1930 i el seu temps. Memòria literària i crítica"

17.30h. Albert Forment: "Avantguarda i valencianisme: el diàleg entre la literatura i les altres arts".

18.15h. Taula rodona: "Les aportacions de la Generació del 1930 en els diversos gèneres", coordinada per Josep Palomero i amb les intervencions de Lluís Roda (poesia), Adolf Piquer (narrativa) i Josep Lluís Sirera (teatre).

19.40h. Debat. Diàleg de generacions

20.00h. Lectura dramatitzada de fragments de l'obra Joan Joan, de Manuel Molins.
Actors: Marina Vinyals, Francesc Anyó, Guille Zabala, Josep Zamit.
Cançó: M. Molins. Arranjaments: Al Tall. Veu: Empar Torres
Direcció: Manuel Molins.


Continguts i objectiu

Dins les activitats de l’Any “Carles Salvador i el seu temps”, organitzat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la col·laboració d’institucions i entitats, com la Universitat de València, la Universitat Jaume I, la Diputació de Castelló, la Fundació Carles Salvador, la Fundació Enric Soler i Godes, Escola Valenciana, es proposa una Jornada sobre La literatura i la modernitat, en l’espai del País Valencià dels temps de la Generació del 1930.

En anys anteriors, les successives reflexions de les activitats de l’”Escriptor de l’Any”, han tractat sobre els escriptors clàssics, modernes i contemporanis: els valencians de l’Edat Moderna, Constantí Llombart, Manuel Sanchis Guarner, les Normes del 32, Jaume I, Francesc Eiximenis, Enric Valor, Teodor Llorente, Vicent Andrés Estellés i Joan Roís de Corella.

Enguany, en el marc de les sessions interdisciplinàries de les jornades dels Premis Octubre, es consideren les contribucions del mestre Carles Salvador i les altres personalitats de la generació de Taula de Lletres Valencianes i La República de les Lletres: “polítics de l’idioma” amb voluntat i qualitats literàries en tots els gèneres. La Jornada proposa compartir mirades actuals, crítiques, historiogràfiques i creatives, de les relacions contemporànies de la literatura amb les altres arts; de la seua contribució a la llengua, l’educació i la comunicació; i del compromís estètic, social i nacional, amb la modernitat.

NOTA: Durant la setmana del 26 al 31 d'octubre es podrà veure al nostre hall l'exposició itinerant "Carles Salvador i el seu temps. Els escriptors valencians: memòria i modernitat"

Organitzat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) amb la col·laboració de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i l'Octubre CCC.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99