activitats

12.07.2020

Conferències i congressos

Espai Ciència

<< Tornar

07.10.2015 |

Presentació del llibre Sílex, fang i formatge, de Carles Miret

19.00h a la llibreria 3i4


Crònica de 100 dies de tardor a Normandia.
(Edicions Tívoli).

La presentació anirà a càrrec de l'escriptor Joanjo Garcia.

Després de la presentació tindrem un tast de formatges normands a càrrec de Bertrand Mazurier, el formatger del Mercat de Russafa.

La tardor del 2013 un equip d'una quinzena d'arqueòlegs valencians foren contractats per a treballar en una excavació de salvament en una zona interior de Normandia. Els vora 100 dies viscuts, amb la barreja de dures jornades laborals i d'una climatologia adversa, són el testimoni d'una experiència humana intensa.
Lluny de la idea del viatger diletant, l'arqueòleg i escriptor Carles Miret proposa en aquesta obra un itinerari reflexiu, amb una mirada d'historiador, per aquesta terra emblemàtica de castells i batalles, per la seua singladura plena d'episodis memorables i per les dificultats que suposa la integració d'un equip de treballadors en un país aliè.
Sens dubte, es tracta d'un relat a mig camí entre l'enyor de la terra pròpia i el llibre de viatges on qualsevol pedra o qualsevol matís de llum pot ser l'excusa perfecta per pensar el paisatge, la història i l'arqueologia, l'arquitectura o les pulsacions d'un país amb una força i un caràcter molt destacats de l'Europa atlàntica.

Carles Miret és llicenciat en Història per la Universitat de València. Ha compaginat l'arqueologia de salvament amb la investigació de les societats de la prehistòria de la façana mediterrània ibèrica. També ha fet de guia especialitzat en jaciments arqueològics com la cova del Parpalló (la Safor).
La seua segona passió és la literatura. Bona prova d'això és la publicació del poemari Belleses arbitràries, que obtingué el XXXII premi de poesia Senyoriu d'Ausiàs March de Beniarjó l'any 2012.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99