activitats

26.05.2020

Conferències i congressos

Tribuna

<< Tornar

15.06.2010 |

Panoramio: història i adquisició per Google

19.30h

Panoramio: història i adquisició per Google

Conferència a càrrec d'Eduardo Manchón.

Amb la col·laboració de la Universitat Oberta de Catalunya.

Eduardo Manchón és cofundador del projecte de fotografies Panoramio, que fou adquirit per Google el 2007, empresa per a la qual va treballar fins el 2009. És, a més, al costat d'Ubaldo Huerta (creador de Loquo) fundador d'Askaro, un lloc web de col·laboració ciutadana on la gent pot preguntar o respondre a qüestions sobre el seu barri o entorn més immediat. La idea d'Askaro és simple: es formula una pregunta sobre un espai determinat i es destaca sobre un mapa amb la intenció d'obtenir una resposta útil i desinteressada per part d'algun veí.

Aquest llicenciat en Psicologia per la Universitat de València, porta set anys treballant en temes d'usabilitat. Ha participat en nombrosos projectes com ara el de Lacaixa.es (2001-2003), dissenyant interfaces per als navegadors web, telèfons mòbils i ATMs. Entre 2004 i 2006, va treballar com a consultor independent. L'octubre de 2005, amb Joaquín Cuenca, va crear Panoramio.com, un web on es poden col·locar les fotos exactament en el lloc on van ser fetes.

Des de 2001 ha escrit més de 120 articles sobre usabilitat, metodologia de recerca per a l'usuari, estratègies, etc., en Ainda.info (que és el seu web personal) i en Alzado.org, un projecte on es publiquen articles relacionats amb casos reals de disseny d'informació, desenvolupament web, multimèdia i representació de dades, divulgant teoria que permeta crear referències útils per a futurs projectes. La idea que jau en les seues iniciatives és que a través de la col·laboració es poden aconseguir coses molt interessants.

El presentarà i dialogarà amb ell, Ricardo Lodroño, un dels socis fundadors de l'estudi valencià de disseny web i interactiu Inklude.com, en actiu des de 2003. Des de fa al voltant de deu anys, apareix vinculat a diversos projectes web i ha col·laborat en esdeveniments, com ara OFFF, Pixel Attack, Motiva Oviedo o Greenspace. Actualment, imparteix també classes sobre web i interactius en el Màster en Creació Digital que ofereix la Universitat Catòlica de València.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99